Friday, April 27, 2007

santrifüj

Şimdi:
kahkaha atarken ağlamaya başlayan insan çok tehlikelidir. duygu durumu değişiklikleri intervalı 10 dakikaya kadar inerse acil durum sinyalinin verilmesi gerekir. Bir insanın hayatının santrifüj etkisi diye tanımlayabileceğimiz bir baskı altında olması da çok sinir bozucudur. Her şeyi yoluna koymaya çalışırken herşeyin daha da beter olması ve bunlarda kişiye katılımcı değil ancak gözlemci rolünün biçilmesi en has işkence yöntemidir.

peki ayrıca:
Ayrıca nedir bu savrulmalar bu karmaşalar herhangi bir özgür irade tüm gücünü ortaya koyarak bu gidişata bir dur diyebilir mi? Daha da önemlisi gidişat dur denilebilecek yapıda bir kavram mıdır yoksa yine binbir bilinmeyenli denklemin anlık kompozisyonu sonucu tüm koşullar sağlanır ve biz arkasından rasyonalize ederek kendimiz dur dedik mi sanırız? Averaj üstü bir genelde stabilite tutturmak ne kadar zordur? Çok soru sormak içgörü sahibi olmanın bir sonucu mudur yoksa yalnızca ahmak ve gerzek ve tutunamayan olduğunu mu gösterir? Ve en önemlisi gitmek mi hayat kurtarır kalmak mı ya da beklemek mi yürüyüp gitmek mi?

hepsinin yanıtı: 42

Wednesday, April 18, 2007

Analiz

bugüne bugün 205 variable üzerinde analize başlayan aşmış bir insanım. Bu variableları anova'ya koyarak beş sağa sekiz sola çırpmak suretiyle kısık ateşte pişiriyorum. Sonra üstte biriken köpükleri alarak içinde su olan bir kaba biriktiriyorum. Tanelerin dağılmasına izin vermiyorum, aykırı ben pişmem diye inat eden variableları teker teker ayıklıyorum. Yine de Homojenlik değerleri sorun çıkarıyor ne yapıcamı çok bilemiyorum. Araya birkaç tutam plot ve korrelasyon atıyorum. piştikten sonra discussion sosu koycam sonra bütün bölümün karşısına çıkıp pişirdiğimi sunucam. Sunarken bayılıcam ayıldığım yerden devam edicem. Heyecandan sınıfın ortasına kusmazsam başarıyla geçmiş sayıcam sunumu. Sunumdan çıkınca kutlamalıyım bunu dicem ama bişi olucak ve yine kutlayamıcam. Ya da kör talihim bu sefer bir güzellik yapıcak bana orası belli olmaz. Ama şimdilik görünen o ki bu tez bitecek ve bu sunum haziran başı yapılacak. Ay çok heycanlııı

dıptıs

my alcoholic friends ne kadar güzel bir şarkı. Bu aralar sabahtan akşama kadar dinliyorum aynı şarkıyı

i’ll be on my best behavior
taking shots for mother nature
once my fist is in the cupboard
love is never falling over

should i choose a noble occupation
if i did i’d only show up late and sick
and they would stare at me with hatred
plus my only natural talent is wasted
on my alcoholic friends
the party never ends
my alcoholic friends

gibi sözleri var.

Monday, April 16, 2007

nedir?

hayatın özü nedir? Adadır
Çok yorulup çok sıkılmanın ödülü nedir? Adadır
Herşey insanın gözüne ne zaman çok güzel gözükmeye başlar? Adaya gidince
Çiçek, böcek, deniz, hava, güneş, yemek.. hepsinin optimum birleşme noktası nedir? Eh adadır
Gorg ne zaman vapura binmekten bile hafifçe zevk alabilir?Adaya giderken
En çok ne zaman geri gitmemek için tepinmeye başlar?Adadan dönerken
Pekii en güzel ada hangisidirr? Tabiki Burgaz Adaaa

yakında foroğraflarla kanıtlıcam bu söylediklerimi

Saturday, April 07, 2007

bir dakikalık saygı duruşu